Landes

Als we denken Landes, we eerst denken aan een groot dennenbos (het grootste gecultiveerde bos in Europa), maar de Landes is ook 106 km van de zandstranden, surfen en vele beroemde andere activiteiten op het strand. Landes is zelfs fietspaden om te bewegen op wil of wandeling ... Kom test de Vélodyssée, de fietsroute van Roscoff naar Hendaye. 160 km steek de Landes!

De Landes is ook een gebied gekenmerkt door een gerenommeerde gastronomie: asperges des Sables, boeren eenden Chalosse ossen, kiwi's van de Adour, vismarkten, vleespastei, Armagnac en eventuele vele anderen. Tenslotte is de Landes is een uitgestrekt gebied dat een veelheid van activiteiten te doen met familie, vrienden of familie biedt. Meer informatie: www.tourismelandes.com

Onze camping Landes, vanwege de ligging ten zuiden Landes / deuren Baskenland, is ideaal gelegen voor het verkennen van de heuvels en valleien bezaaid met authentieke dorpjes, in het hart van een flora en fauna zeer divers, onze zuiderburen traditionele feesten -west maar alle internationale surfen wedstrijden. Aarzel niet om contact met onze vrienden bij de toeristische dienst van Seignanx (Ondres), die zal koken tot het perfecte programma voor uw vakantie in onze mooie omgeving. www.seignanx-tourisme.com

Steden om te ontdekken: Dax eerste kuuroord van Frankrijk bekend om zijn warm water fontein. Niet te missen: de Notre Dame kathedraal, het Borda Museum (fossielen, Romeinse munten, ...) en het casino voor zijn grote art deco-stijl kamer (opgenomen in de nationale inventaris van historische monumenten). de lokale festivals in augustus. Dax is een goed uitgangspunt voor de prehistorie liefhebbers, met diverse plaatsen van opgravingen en ruïnes in de buurt.

Biscarosse: grote en eindeloze zandstranden, serene en rustige sfeer op het meer, toevluchtsoord voor vele soorten vogels. Ballads via fietspaden, watersportcentrum, golf 18 holes.

Hossegor: Hossegor is het surfen hoofdstad van het hosten van de belangrijkste internationale kampioenschappen. Wanneer de golven zijn ook zeer geschikt voor gezinnen, het zoutwatermeer kunt u genieten van meer veilig zwemmen. Bars, restaurants, concerten, nachtclubs, Hossegor is een feestelijke avond uit.

Capbreton: oude vissershaven, geboren aan de monding van de Adour, nu vooral gewijd aan de jachthaven. Met een bruisende binnenstad, een lange wandeling langs de haven en de stranden, Capbreton is een populaire badplaats. Nieuwsgierigheid: de "Gouf Capbreton" onderzeeër canyon van ongeveer 250m lang, tot 4000m diep. De vis bracht in de lijnen zijn soms onbekende soorten. Capbreton is gelegen nabij Labenne.

Peyrehorade: gastronomische (wild- en visspecialiteiten Gaves en Nives). Talrijke rivieren slingeren rond het dorp voor sportvissers. De markt is vooral oud als het staat op het centrale plein sinds 1358! Rond Peyrehorade, kunt u een bezoek of de abdij van Arthous, grotten Isturitz het natuurreservaat van Orx